Omgeving

Er is van alles te doen

Hieronder staan een aantal tips en aanraders, variërend van sportieve uitjes tot rustige of cultuur. Wat kun je doen in de omgeving?

Bad Bentheim

Het kasteel Bentheim is de grootste hoogteburcht van Noordwest-Duitsland en werd voor het eerst in het jaar 1050 vermeld. Al meer dan vijf eeuwen is het complex in het bezit van de Graaf die er nog steeds woont.

Zwemplas de Wilsumer Berg

Even afkoelen op een warme zomerdag in een grote recreatieplas, geniet van de zon op het zandstrand of maak gebruik van de vele sportmogelijkheden.

Zwembad BadeSpass (Nordhorn)

Een aanrader: zwemmen in het Duitse Nordhorn. Het zwembad heeft een binnen- en buitenbad. Heerlijk tijdens de warme zomerdagen! Lees hier alles over de entreeprijzen, de openingstijden, de route etc.

Dierentuin Nordhorn

Tierpark Nordhorn is een ontzettend leuk gezinsuitje. Met 2000 dieren is er genoeg te zien en natuurlijk zijn er speeltuinen waar de kinderen zich lang kunnen vermaken. Een kaartje voor een volwassene kost € 9,50 en kinderen tot 4 jaar zijn gratis!
Meer weten over Tierpark Nordhorn? Lees het hier.

Tuincentrum Oosterik (Denekamp)

Je zult het misschien niet zeggen, maar een bezoek aan tuincentrum Oosterik is een echt uitje. Met 50.000 m² aan inspiratie op het gebied van woon- en tuinartikelen is Oosterik een van de grootste tuincentra van Nederland. Het heeft ook een restaurant en een indoor speeltuin.
Alles over Tuincentrum Oosterik lees je hier.

Restaurant Watermolen Bels (Mander)

Dit restaurant is gelegen in een prachtige omgeving in het buurtschap Mander. Rondom het restaurant kun je heerlijk wandelen maar bijvoorbeeld ook klootschieten of handboogschieten. Geniet in het restaurant van à la carte-gerechten, pannenkoeken, stamppotten, etc.
Meer informatie over de watermolen, het restaurant, etc.

Uelsen (12 km van Ootmarsum)

Het licht heuvelachtige landschap biedt talloze mogelijkheden om te fietsen, wandelen en te genieten van de natuur. Natuurliefhebbers kunnen hier volop genieten en aan hun trekken komen. Onze bungalow staat aan de rand van een wandelweg die direct door het bos loopt. En als je zou willen, op slechts 2,5 km afstand is een mooi openlucht zwembad, een tennisbaan en een midgetgolfbaan.

Theehuis Dennenoord (Nutter)

Tussen Vasse en Ootmarsum ligt dit theehuis: een origineel houten pandje uit 1921. Na een wandeling of fietstocht kun je hier uitrusten en genieten van een high tea, afternoon tea, lunch of gewoon voor een stuk gebak. Alles uit eigen keuken!
Benieuwd naar de locatie en de openingstijden? Lees het hier!

Een dagje Nordhorn

Als je dan toch bijna in Duitsland bent, breng dan zeker een bezoek aan de mooie stad Nordhorn. Een paradijs voor mensen die van shoppen houden!
Hier vind je informatie over het centrum van Nordhorn.

Natuurgebied Lutterzand (De Lutte)

Een dagje genieten van de natuur? Dat kan bij het Lutterzand. Wandelend of fietsend kun je de mooiste plekjes ontdekken. De rivier de Dinkel stroomt door het natuurgebied heen.
Lees hier meer over het Lutterzand en de locatie.