Omgeving Uelsen

Bungalow ‘Uelsen’ ligt op 4 km van de Nederlandse grens en toch echt in het buitenland. Het heuvelachtige landschap met afwisselende natuur is een mekka voor wandel- en fietsliefhebbers en u vindt hier dan ook talloze routes. ‘Auf die Fietse’ de omgeving verkennen! Het dorpje Uelsen met supermarkten en bakkerij ligt op zo’n 3 km afstand.
De bungalow ligt op een klein vakantiepark waar niets te beleven is, toch is er in de omgeving van alles te beleven voor jong en oud. Elke dag kunt u een ander uitstapje maken. Winkelen in Nordhorn of Lingen, naar de dierentuin in Osnabrück of Emmen en niet te vergeten de prachtige stad Bad Bentheim en zijn middeleeuwse burcht.
Het glooiende landschap met velden, bossen, riviertjes en molens is de plek om heerlijk bij te komen. Er zijn veel mogelijkheden of te wandelen of fietsen. De fietsenbus is uniek in deze regio. De bus met aanhanger rijdt in de zomermaanden elk weekend 2 verschillende routes. Uw fiets gaat in de aanhanger terwijl u zelf in de bus plaatsneemt. U stapt uit bij elke gewenste halte en vervolgt daar uw weg. De ideale manier om de hele regio te verkennen en elke dag een andere route te fietsen.

Of neem ‘Waldlehrpfad’ bij het zwembad is speciaal voor kinderen. Volg de uilen door het bos en leer onderweg alles over de dieren en planten die in deze streek leven. Wie weet komt u ze onderweg wel tegen.

Voor watersport liefhebbers;  kajakken op de Vecht of dagje vissen? In Nordhorn neem je de kano en peddel je over de Dinkel via Neuenhaus en Lage naar Nederland.

Bij Uelsen liggen verschillende manege’s waar u paardrijles kunt krijgen, maar het is ook mogelijk om een buitenrit te maken door de prachtige natuur. Voor de kinderen zijn er pony’s om te berijden.

Wat is er nog meer te doen

  • buiten- en binnenzwembad 1 km
  • scatebaan  1km
  • dierenpark Nordhorn 19 km
  • Kasteel Bad Bentheim
  • Wilsemer zwemvijver

De regio doet Nederlands aan, met windmolens, watermolens en rode fietspaddenstoelen die de route en de afstanden aangeven. Toch is het landschap ook onmiskenbaar Duits, met glooiende heuvels, de typische huizenbouw en vele lokale festivals en evenementen. De voertaal is Duits, toch spreken veel mensen rond ons park een aardig woordje Nederlands.

Interesse? Stuur een e-mail naar twentsevakantiehuisjes@ziggo.nl.